Finales vijfde Cup-editie in stadion Helmond Sport

15 May 2017

HELMOND – De finales vijfde editie van Provincie Brabant Cup worden op zaterdag 3 juni gespeeld in het stadion van Helmond Sport.

De Helmondse sportwethouder Frans Stienen reikt op sportpark De Braak de Cup met grote oren uit aan de winnaar van het toernooi om de Provincie Brabant Cup. De winnaar van de finale van de vijfde editie van het toernooi om de Provincie Brabant Cup wordt de mogelijke opvolger van Dongen. Maar de titelverdediger behoort zelf ook tot de laatste vier bij de senioren. Dongen ging in januari als winnaar van het toernooi op trainingskamp in Fuengriola. In de Spaanse badplaats won de formatie van trainer Ron Timmers ook de Super Cup door de winnaar van de Regio Rijnmond Cup, het Vlaardingse Deltasport, te verslaan.

De vrouwen van Bavel genoten als winnaar van de Fletcher Hotels Cup een geheel verzorgd weekeinde in het walhalla van de trainingskampen, Hotel Victoria in Hoenderloo. Deze vermaarde accommodatie op de Veluwe wordt bezocht door  veel beroemde clubs en ook landenteams in de voorbereiden op belangrijke wedstrijden of het seizoen. De rest van de finales van de Provincie Brabant Cup, van de F-jeugd tot G-voetballers en vrouwen, worden eveneens op zaterdag 3 juni op De Braak gespeeld.  In de komende weken stelt competitieleider Ruud Kooijmans wedstrijden vast die bepalen welke clubs uiteindelijk in het stadion van Helmond Sport tegenover elkaar komen te staan om zich de beste van Brabant te mogen noemen.

Het toernooi om de Provincie Brabant Cup startte in het seizoen 2012-2013 met steun van de gemeente Helmond. Om die reden wordt de finale van het provinciaal toernooi altijd in deze stad gehouden. De Provincie Brabant Cup houdt in de eerste drie speelronden altijd rekening met afstanden door in vier regio’s in Brabant te loten.