Inschrijving seizoen 2017-2018 geopend

15 May 2017

ROTTERDAM – De inschrijving voor het toernooi om de zesde editie van de Provincie Brabant Cup is geopend.

Het formulier op de site zal worden aangepast naar 2017-2018 en kan gestuurd worden naar toernooileider Ruud Kooijmans: kooijmanswijk@gmail.com

In de samenwerking met de gemeente Helmond is, gezien de inspanning van de organisatie en de stad, afgesproken dat de Provincie Brabant Cup in het seizoen 2017-2018 alleen doorgang vindt bij een minimale deelname van  75 seniorenteams en 50 vrouwenelftallen. Het prijzengeld van 7500 euro voor de senioren en 2500 euro voor de vrouwen rechtvaardigt deze ondergrens in de provincie met de meeste voetbalverenigingen in ons land. De regels voor de Provincie Brabant Cup, een knock-outtoernooi zijn helder:

In eerste drie ronden wordt er in vier zones in de provincie Brabant regionaal geloot. Dit vooral om voor de jeugd rekening te houden met reistijd.

Jeugd van F tot en met E speelt in de Provincie Brabant Cup gratis mee, maar thuisclub regelt dan een scheidsrechter.

Per ronde is er een einddatum. voor die datum moet een wedstrijd gespeeld zijn. Clubs kunnen tot die tijd in onderling overleg hun wedstrijd vaststellen. Van F-jeugd tot en met selecties. Dus ook in het weekeinde in een inhaalweekeinde. Of jeugd als voorwedstrijd van het eerste team. Na het doorgeven van die datum stelt de organisatie een arbiter aan voor duels van C-jeugd tot en met selecties.